Knotwilgendam

haolt alles uit de kast!

Carnavalsvereniging Knotwilgendam bestaat sinds 1862 en is daarmee wellicht de oudste van het land. Op onze site is de informatie over carnaval in Knotwilgendam terug te vinden. Van de evenementen en de foto’s daarvan, tot foto's uit de oude doos. Dus kijk maar gerust even verder.... Als er ondanks alle goede zorgen nog vragen zijn schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Het best zijn wij te bereiken via onze contactpagina, maar via onze Facebook-pagina kan natuurlijk ook! Like die ook vooral, dan blijf je op de hoogte van onze evenementen.

Namens Knotwilgendam wensen wij u veel lees en kijk plezier. Alaaf!

Logo KnotwilgendamKlik op onderstaande links om snel naar de desbetreffende activiteit te gaan:

Onze nieuwe prins: Willem de twidde

Tijdens het afgelopen 11-11 hitfestival is onze nieuwe prins onthuld, het is Prins Willem de twidde, beter bekend als Willy Hombergen. Zijn adjudant is Sjaandré Sem, welke wij beter kennen als Sem Versluis. Gefeliciteerd mannen!

Kijk voor een verslagje van de avond bij Hitfestival 2016.

Prins Willem II en Sjaandré Sem

2016-02-27 uitslag Krantenwisseltrofee

BERGHEM – Onder grote belangstelling werd zaterdagavond de Noord-Brabantse Krantenwisseltrofee uitgereikt. Dit is een prijs voor de mooiste carnavalskranten. Plaats van handeling: de Berchplaets in Berghem. De presentatie was in handen van de president van het Knollenrijk Geert van Rodijnen met de hofzanger van het Knollenrijk Theo van Ravensteijn. Zij deelden prijzen uit in drie categorieën. De Kwakkelkraant uit Roosendaal en De Pisknol (Berghem) sleepten zowel de titels van de vakjury, als de publieksprijzen in de wacht.

In de categorie ‘Buukske’ kreeg ‘t Waoterrijks Logbuukske (Nuland) de juryprijs en De Knot(s)wilger (Vlijmen) de publieksprijs. Tekenaar Marco Kivits van De Knot(s)wilger won bovendien de tekenprijs voor de beste tekenaar. (tekst Brabants Dagblad)

2016_02_29_19_18_16_Krantenwisseltrofee 2016-02-27 krantenwisseltrofee twee prijzen DSC02797

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
Lees verder

2016-02-13 uitslag optocht Knotwilgendam

Hieronder de uitslag:

Uitslag Grote Optocht van Knotwilgendam 2016
Praalwagens:
Clubke Punten
1. CV We zen der wir 3764
2. CV Nooit Gedacht 3495
3. CV De Componisten 3473
4. CV De Kroegenkrakers 3052
5. CV De Klompenmuikers 2888
6. CV De Pleejbojs 2612
7. CV De Joekels 2455
8. C.V.V.V.C. 2301
9. Zaasies Meej Maote 2092

Loopgroepen:
Clubke Punten
1. CV De Zoefkus 3360
2. CV Zuutjesaon 3266
3. De Lachebekjes 3205
4. De Slurpers 3081
5. CV De Kwikkert 3048
6. Toeternietoe 3034
7. De Knotskwèkers 2876
8. De Haaikneuters 2578
9. De Halve Zolen 2395

Individuelen:
Clubke Punten
1. Som mer Saome 2929
2. DVC 2759
3. HCOK 2715
4. B.O.B. 2630
5. Familie Francissen 2086

Winnaar “Prinsenbokaal” (zelfbouw):
CV De Klompenmuikers

Winnaar “Jeugdraad bokaal”
CV Nooit Gedacht

2016-02-09 Disco Bruiloft

Jan en Jolanda van Engelen waren deze keer uitgenodigd om in het onecht te worden verbonden. Dit vond plaats door een ambtenaar van de burgelijke dienst (Ton Verbunt vervulde deze rol voortreffelijk)  in Den Braai te Vlijmen. En de middag werd door vele vrienden en vrindinnen bijgewoond. Uiteraard was kapel De Halve Zolen waar zij ook deel van uitmaken bij deze ceremonie aanwezig. Ook de vader van Jan (Rooie Fons in de volksmond) was genietend aanwezig. Jan en Jolanda opende de middag op een wel heel leuke wijze. Geheel in stijl dansten zij samen met een Disco plaat uit de tijd van toen. Kortom kei gezellig en de tijd werd dan ook even terug gedraaid.

hieronder vast enkele foto’s gemaakt tijdens de disco bruiloft

Lees verder

2016-02-09 St Janshof

Traditie getrouw komt op carnavalsdinsdag Knotwilgendam langs om een gesponsorde fruitbaar te overhandigen. Ook hier was het kei gezellig en de bewoners werden al vast op de hoogte gebracht van onze komende bruid en bruidegom. Jan en Jolanda van Engelen bleken ook onder de indruk te zijn van de gezelligheid in de Hop. Hieronder enkele foto’s

Lees verder

2016-02-08 Pronkzitting

De maandag is traditie getrouw een dag dat Knotwilgendam Pronkzitting houdt.

Deze keer waren Echt Herrie uit Gorinchem (Gorkum) en kapel Nooit Gedagt uit Woudrichem. Tevens speelden de Haaikneuters er flink op los. Ook Jeugdkapel “Knotsgek” speelde er ook behoorlijk op los. Kortom aan muziek niks te kort. Michel de Vaan was deze keer als sumo worstelaar Harry Kyri. En liep spreekwoordelijk door de Vlijmense horeca om vast enkele voor gerechtjes te nuttigen. Tijdens de pronkzitting was er ook nog een huldiging van een Pronkstuk. De eer viel deze keer aan Edmond Smagge te beurt. Dit vanwege het feit dat hij altijd aanwezig is.Smagge Lees verder

2016-02-08 Soos de Voorkant

Ook deden wij een bezoek aan Soos de Voorkant in de Kort te Vlijmen. DSC02610We werden prinselijk door Patric onthaald. Hij had ook nog een woordje voor onze Prins Johans. Ook deze keer was het weer een gezellige boel en er werd ook nog flink gehost. Kortom kei gezellig waor. we’n circus Klik hieronder voor de foto’s  Lees verder

2016-02-07 Optocht

Hierbij alvast wat foto’s welke tijdens de optocht door Knotwilgendam gemaakt zijn. Klik gerust op onderstaande link voor meer foto’s.

Lees verder

2016-02-07 Gezocht Knillis en terug gebracht

Op een bepaalt moment was onze Knillis verdwenen, wie zou de grote wisseltruc deze keer hebben uitgehaald? Het bleken de Componisten te zijn die op de laatste dag van de carnaval Prins Johans nog eens wilden bedanken voor de Elf jaar die hij als Prins over Knotwilgendam geregeerd had.

2016-02-06 Brabantse Bonte Avond

Op deze avond bij Hotel Prinsen waren diverse mensen samen gekomen om gezellig carnaval te vieren. Hieronder alvast enkele foto’s die een leuk impressie geven van hoe de avond verlopen is. Tijdens deze avond werd Bertha Engelen gehuldigd als Gouwe Knotwilg 2015. Er was een DJ en Paul Bakbier kortom het bleek een heel geslaagde avond te zijn. Wellicht zien we u volgend jaar. Hieronder vast enkele foto’s Lees verder

2016-02-06 De Mand

Ook werd de Mand in de Caleidoscoop door vereniging Knotwilgendam bezocht. De kinderen vermaakten zich daar prima. En jeugdkapel Knotwilgendam gaf er ook nog eens een flink stuk muziek van langs. Klik op “lees verder” voor enkele foto’s. Lees verder

2016-02-06 Carnavalsmis

De carnavalsmis 2016 werd ook deze keer weer door velen bezocht. Pastoor Lebrun wist er weer een bijzondere mis van te maken. Had het wel over Nederlanders die de autosleutels in de auto hadden laten liggen en hoe zij weer in de auto konden komen (terwijl de auto op slot was en de vrouw nog in de auto zat) Het was een mooie mis met diverse verwijzingen. Ook Prins Johans was nog even voor het laatst in zijn carriere als Prins aan het woord. Hij gaat na 11 mooie Prinselijke jaren de scepter overdragen. Er zullen nog enkele foto’s bij gevoegd gaan worden.

Aansluitend werd er nog een flinke taart namens Knotwilgendam geschonken aan ” ’t Zooitje ” onder leiding van Henri van Vugt.

DSC02795-bewerkt

KKF 2016

Via de link kom je bij de Facebookpagina waar diverse foto’s te vinden zijn. Voor meer informatie wil ik je vragen om op onze jeugdpagina te kijken. Of kijk hier voor diverse foto’s.

 

04-02-2016 Sleuteloverdracht

Op donderdag 04 februari werd er door de gemeente Heusden i.s.m. C.V. de Kuykse Kwasten het jaarlijkse sleuteloverdracht georganiseerd, dit keer in café d’n Bork te Nieuwkuijk.

Ook dit jaar was er weer een “Grand Entrée van de Prinsen”. Een gastdame/heer van de Kuijkse Kwasten ving hen op en begeleide de Entrée.
Voorafgaand aan de Sleuteloverdracht kregen ook de Jeugdraden hun Sleutel van Heusden. Zij presenteren zich van 18.00 tot 19.45 uur in Zaal D’n Bork. Inmiddels heeft dit plaats gevonden. Hieronder enkele foto’s tijdens deze sleuteloverdracht

Lees verder

08-02-2016: Carnavalsmaandag

11.11 uur
Ouderwetse pronkzitting in D’n Braai. U mag dit echt niet missen. En uiteraard zullen er diverse kapellen aanwezig zijn om het geheel op te leuken zodat we met z’n allen een gezellige en kei leuk carnaval kunnen vieren. De toegang is ook hier weer gratis. U komt toch ook?

15.00 uur
De prijsuitreiking van de jeugdoptocht bij Hotel Prinsen en de toegang is gratis.

09-02-2016: Carnavalsdinsdag

14.00 uur
Aanvang van de vernieuwde themabruiloft in Herreberg D’n Braai. Deze keer is er gekozen voor een disco-thema. Het bruidspaar dat zich deze middag in de (on) echt zal verbinden, heeft er erg veel zin in. Beide houden ze erg van feesten en met name van carnaval.  Beide zijn ze ras-echte Knotwilgendammers.

Het koppel hoopt dat u hen in grote getale kunt komen feliciteren, ze zouden het op prijs stellen dat u als attentie een bijdrage wilt leveren. Lees verder

10-02-2016: Aswoensdag

19.00 uur
Alle leden van de carnavalsvereniging Knotwilgendam en (hopelijk) veel Knotwilgendammers halen een askruisje in de kerk van St. Jan Geboorte te Vlijmen.

13-02-2016: Slotavond

Aanvang: 20.45 uur
Slotavond carnaval in “De Marius” te Vlijmen. Uitreiking door Prins JOHANS I en zijn Adjudant van de prijzen en (wissel)bekers van de Grote Optocht aan de deelnemers en de winnaars. Komt allen dit wordt kei gezellig. Vrij entree.

Knotwilgendam organiseert het KKF 2016

Knotwilgendam mag dit jaar het Keinder Kupkes Festival (KKF) organiseren. Dit is een leuk evenement waarin een aantal jeugdraden uit de omgeving een kei gezellige dag gaan hebben, met alles erop en eraan. In de strijd om de hoofdprijs, het Keinder Kupke, zijn er liedjes die gezongen worden, een kapellenrodeo en zelfs een optocht!

Zet voor 31 januari 2016 dus alvast in de agenda dat jullie een bezoekje moeten komen brengen aan Knotwilgendam voor het naar KKF 2016! Voor meer informatie hierover kijk dan op onze speciale KKF-pagina. Daarnast kun je ook kijken en ‘liken’ op onze KKF Facebook-pagina, zodat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws….

Het evenement is helaas al weer voorbij, echter we kunnen terug kijken op een geslaagd evenement. Met een top prestatie geleverd door de organisatie.

Bezorging carnavalskrant 2016

banner01

De carnavalskrant van Knotwilgendam zit er weer aan te komen. De bezorging zal gaan plaats vinden in het weekend van 22, 23 en 24 januari 2016. Zorg dat u thuis bent aangezien u dit exemplaar niet wil missen. Bent u door omstandigheden dan toch niet thuis zelfs dan kunt u aan zo’n mooi exemplaar komen. Vanaf 25 januari zal de carnavalskrant ook af te halen zijn bij Malle Pietje (op het plein in Vlijmen) of bij Van der Ven Speelgoed Burg.van Houtplein 35 5251PT VLIJMEN

image

2015-02-16 Pronkzitting

pronkzitting 2015De pronkzitting in D’n Braai te Vlijmen werd goed bezocht, en was mede door het mooie en goed in elkaar zittende programma een waar succes. Diverse kapellen speelden er flink op los. Waaronder “Nooit Gedagt” uit Woudrichem, de Halve Zolen uit Vlijmen, Egt Herrie uit Gorinchem en natuurlijk onze hofkapel de Haaikneuters. Tevens waren “Kaai Leuk” met enkele leuke meezingers als ook “Zuutjes Aon” met een mooie medley van de partij. En als klap op de vuurpijl bracht de Raad van Elf hun lied “Wij zijn van de Raad” en het Toverlied (van de Ebbezingers) ten gehore. Wie had dat van hen verwacht! Tijdens het programma was er ook even tijd om de FEN (Federeatie Europese Narren) aan het woord te laten. Zij deelden deze keer zelfs drie oorkondes uit aan enkele leden van Knotwilgendam. Leden die al geruime tijd zich inzetten voor het carnaval in het algemeen en voor Knotwilgendam. Nu werden zij dus eens in het verdiende zonnetje gezet. Kortom een mooi en vol programma. En zeker een geslaagde pronkzitting 2015 in Knotwilgendam. Lees verder

Sleuteloverdracht te Haorendam

Op 12 februari vond de sleuteloverdracht plaats door onze burgemeester Jan Hamming.
De sleutel van de gemeente Heusden werd op een ludieke manier aan de carnavalsver- enigingen van Heusden overhandigd. Dit alles vond plaats in Haarsteeg en de Heusdenaren waren hierbij ook uitgenodigd.
Dit alles verliep in goede harmonie in een prettige ambiance. Het geheel werd door Jan v.d. Griend op zijn eigen wijze aan elkaar gepraat. Jan wist van elke carnavalsvereniging iets te zeggen. Zowel het carnavalsboekje als ook de prins moesten het hier deels bij ontzien. Ook de prinsen van de aanwezige carnavalsverenigingen hadden zo op hun manier unne klets. Hilarisch komisch en vooral leuk waren hierbij de ingrediënten. Het was een gezellige start van carnaval 2015. Lees verder

Klik hier voor meer informatie over Hercuton.
Hieronder kunt u onze laatste nieuws berichten bekijken. Of zelfs de agenda met activiteiten raadplegen.